Het is ook mogelijk om onze docenten op de vereniging/club langs te laten komen om daar een van de workshops/bijscholingen te geven. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

3-weekse Run&Yoga bij Merlijn

28 februari 2019, 20:00 - 14 maart 2019, 21:30

Wil je je hardloopprestaties verbeteren?
Wil je op een veilige manier met hardlopen beginnen?
In deze 3-weekse cursus maak je kennis met de voordelen van yoga specifiek voor hardlopers en andere atleten. Yoga4running leert je heel bewust en rustig te luisteren naar je lichaam waarbij je de onbalans en kleine ongemakken eerder herkent en blessures kunt voorkomen.

Door Yoga oefeningen creëer je kracht en souplesse in je spieren en gewrichten, precies daar waar het voor hardlopers (andere atleten) het meest van belang is. Zo werken we aan ‘core’ stabiliteit en kracht in armen en benen. Ook besteden we aandacht aan het soepel maken van de spieren die bij hardlopers het meest worden belast zoals heupflexoren, hamstrings, quadriceps en kuiten. Hierdoor houd je je lijf gezond en krachtig. Door de balans terug te brengen in je lichaam zal je efficiënter lopen en voorkom je blessures.

Door yoga verbetert ook het algemene bewust zijn van je lichaam. Hierdoor zal je merken dat je beter om kan gaan met vermoeidheid tijdens het hardlopen. En, door gericht gebruik te maken van je ademhaling, kun je zelfs de verzuring in je spieren vertragen. Dit alles helpt je met plezier, efficiënter en blessure vrij hard te sporten.

Na de cursus heb je meer kennis over welke oefeningen je kunt doen om je sportprestaties en houding te verbeteren. Bewuster zijn van je lichaam en ademhaling. Ben je heerlijk ontspannen na de inspanning.

Voor wie?

Hardlopers en andere sporters zoals triatleten, fietsers, voetballers en zwemmers die efficiënter en blessure vrij willen sporten
Yogi’s die willen beginnen met hardlopen
Ervaring met hardlopen of yoga is niet nodig
Indeling van de cursus

20.00 – 20:30 Hardlopen
20:30 – 21:30 Yoga voor hardlopers

Data
Maandag 28 februari, 7 en 14 maart 20.00 – 21.30 uur

Gegevens

Begin:
28 februari 2019, 20:00
Einde:
14 maart 2019, 21:30
Website:
https://www.merlijn.eu/workshop/3-weekse-cursus-run-yoga/

Organisatoren

Yoga4running
Merlijn Body & Mind Center

Locatie

Merlijn Body&Mind Center
Patrijsweg 12
Rijswijk, Zuid-Holland 2289 EX Nederland
+ Google Maps
Website:
www.merlijn.eu