Trainers

Mathilde Vlotman

Mijn naam is Mathilde Vlotman, oprichtster van Yoga4running.

Hardlopen en yoga zijn twee grote passies van mij en zij vullen elkaar ook nog eens perfect aan. Voor mij zijn ze “The best of both worlds!”

Ik ben opgegroeid in een hardloop familie en begon met hardlopen toen ik 5 jaar oud was. Ik heb in mijn hardloop carrière tot nu toe meerdere wedstrijden gelopen waaronder meerdere (halve) marathons en verschillende 10 kilometer wedstrijden. Naast hardlopen is het lesgeven een uitlaatklep om even “uit” mijn hoofd te gaan en te landen in mijn lichaam.

In 2005 heb ik, naar aanleiding van een rugblessure, voor het eerst kennis gemaakt met pilates en yoga. Hierin vond ik een prachtige combinatie tussen kracht en flexibiliteit en het bewust bezig zijn met je houding en ademhaling. Ik merkte dat de Yoga mij meer balans bracht in mijn lichaam en geest als tegenhanger voor het hardlopen, fietsen, krachttraining en alle sportlessen die ik al jarenlang gaf.

Ik heb meerdere yoga opleiding gedaan zoals PowerYoga, YinYoga, Pralaya Yoga, Perfect Pilates en ook kinder- en zwangerschapsyoga. Daarnaast heb ik ook vele andere sport opleidingen gevolgd zoals oa. medisch fitness trainer, groepsles master manager trainer  AALO opleiding tot Hardlooptrainer en de opleiding trainer Bewust hardlopen en opleidingen tot Myofascial Release Therapeut en Triggerpoint therapeut en Eclectisch Energetisch Natuurkundig Therapeut. Ook nu nog volg ik met grote regelmatig workshops ter verdieping en inspiratie.

Begin 2015 heb ik besloten mijn kantoorbaan op te geven en volledig mijn focus te leggen op de combinatie van yoga en hardlopen, omdat ik de overtuiging heb dat alle hardlopers net zoveel baat kunnen hebben bij deze combinatie als die ik ervaar. Deze combinatie heb ik vastgelegd in Yoga4running. In de ontwikkeling van “Yoga4running” werk ik tevens nauw samen met sportfysiotherapeuten om zo optimale kennis te implementeren in mijn lessen.

In mijn yogalessen ligt de nadruk functionele kracht- en flexibiliteitsoefeningen en op het terugbrengen van de balans in het lichaam. Ik bied yogaseries aan die er toe bijdragen dat je blessurevrij, efficiënter en meer ontspannen kan hardlopen. Tijdens de hardlooptrainingen, wil ik je laten voelen hoe je met de juiste techniek en focus ontspannen en minder belastend kunt hardlopen

Ik hoop je een keer te mogen ontmoeten in mijn les zodat ik je met mijn enthousiasme kan laten landen in een gezond en sterk lichaam met een ontspannen geest.

Ton Bakhuis

Mijn naam is Ton Bakhuis

Vanaf 1 januari 2019 begin ik als power-yoga docent en hardlooptrainer bij Yoga4running. Al 17 jaar ben ik actief als hardlooptrainer en sporttherapeut, maar ook ben ik sportmasseur, herstel- en techniektrainer. Een aantal jaren geleden ontdekte ik wat de combinatie power-yoga en hardlopen kan doen voor lichaam en geest. Door souplesse en kracht te verbinden zie ik in de praktijk het aantal blessure verminderen en hardloopprestaties verbeteren. Daarnaast brengt de actieve bewegingen tijdens poweryoga geestelijke rust, waardoor lichaam en geest meer in balans zijn. Mijn doel is sporters door een goede techniekbegeleiding, lichaamsbewustwording en geestelijke balans blessurevrij sporten te bieden. 

Geeske van Mierlo

Geeske van Mierlo

Na heel lang te hebben gedacht dat hardlopen niets voor mij was, ben ik ruim  10 jaar geleden gaan hardlopen. Dat beviel verrassend goed. Hardlopen is essentieel onderdeel van mijn leven geworden; als sport. als manier om fit te blijven, maar vooral om te ontspannen, in de natuur te zijn en mijn hoofd leeg te krijgen.

Hardlopen helpt mij om mentaal en fysiek in balans te blijven, liefst langs het mooie strand van Scheveningen, in de duinen of Meijendel. De combinatie met Yoga4Running is daar de laatste 4 jaar een mooie aanvulling op, waar ik elke week weer van geniet.

Ruim 5 jaar geleden heb ik de assistent trainersopleiding van de Atletiek Unie gevolgd. Met heel veel plezier. Initieel vanuit de persoonlijke interesse in de techniek van het hardlopen en een – voor mij belangrijk – beter begrip van blessurevrij (blijven) lopen. Maar ik ben gegrepen door het trainersvak, en geef nu regelmatig training als assistent bij een loopgroep bij een atletiek vereniging, bij Yoga4Running en ik geef Start 2 Run trainingen.

Ongelooflijk leuk om mensen het fundament van onze mooie sport bij te brengen, of ze te begeleiden in het terugkomen na een langere afwezigheid.  Als trainer ben ik vooral gemotiveerd om mensen met plezier, op een goede, gezonde manier te laten lopen. Blessurevrij lopen, met een mooie houding, die zorgt dat je niet alleen verantwoord maar vooral met plezier loopt en kunt genieten van de omgeving, is wat mij drijft. 

Om bij te blijven volg ik bijscholingen, verdiep ik mij in de techniek en oefeningen die helpen bij het aanleren van een goede techniek. Mijn favoriete afstand qua wedstrijden is de 10 Engelse Mijl. Naast het hardlopen en yoga, zeil en wandel ik graag. 

 

 

Trudy Breur

Sinds 2002 ben ik hardloper en sinds 2008 heb ik mijn hardloopervaring ingezet als

assistent trainer, Start to Run Trainer en Atletiektrainer niveau 3. Tevens heb vele relevante bijscholingen en clinics gevolgd voor verbreding van mijn hardloop, wandel en beweegkennis.

In het dagelijks leven ben ik beweegdocent bij Sportief Plus en werk voornamelijk de de oudere doelgroep ( senioren). De beweeglessen die ik geef zijn wandeltrainingen, balanstrainingen, senioren fitness, stoelgym, Body&Mind, senioren yoga, en beweeg en spel voor de geestelijk en mobiel beperkte oudere.

Met veel passie ben ik hardlooptrainer en start tot runtrainer!! Ben je een beginner, ben je gevorderd..wil je opnieuw je hardlopen oppakken.. ben je minder belastbaar om wat voor reden ook, ik train je graag jou loopdoel te realiseren.

LENNO HUIZER

Ik ben Lenno Huizer en langs deze weg stel ik me graag aan jullie voor:

Toen ik een jaar of 12 was en in Maassluis woonde was de start van de vermaarde Westland marathon bij ons voor de deur. Elk jaar stond ik langs de kant om te kijken en besloot ik om ooit mee te gaan doen. Toen ik 15 was heb ik de stoute schoenen aangetrokken en me ingeschreven voor de halve marathon. Als een van de jongste liep ik toen zonder gerichte training 1:47.30 en was verkocht voor het leven!
Het sportieve is nooit meer weggegaan, na de Havo ben ik naar Den Haag verhuisd om me aan te melden bij de Haagsche Academie voor Lichamelijke Oefening. Al snel kwam ik daar tot de conclusie dat ik niet voor de klas wilde staan maar merkte wel dat ik het leuk vond om mijn klasgenoten te voorzien van trainingstips en hardloopschema’s. Maar het begon pas echt toen ik de triathlon ontdekte! Mijn eerste triathlon wedstrijd was in Barcelona en ik was meteen verkocht; zon, zee, strand gecombineerd met 3 sporten was fantastisch.
Vanaf dat moment ben ik me gaan toeleggen op het begeleiden van sporters die dat ook graag willen gaan doen. Daarbij kwam mijn sportopleiding goed van pas en inmiddels ben ik teammanager en onderdeel van FusionTEAMnl.

Maar het allerleukste blijft mensen op weg helpen om zichzelf te verbeteren of mensen te begeleiden naar een doel.  Een 5km, een marathon of een (halve) triathlon maakt voor mij wat dat betreft geen verschil.

MICHELLE KOFMAN

Hi allemaal! Mijn volledige naam is Eve Michelle Kofman, maar de meeste mensen kennen me als Michelle.

Ik ben geboren in Den Haag in 1984 en ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven. 4 jaar geleden heb ik echter de switch gemaakt naar het geven van yoga les en sinds een tijdje geef ik ook coaching. Robert Boustany, de bedenker van Pralaya yoga, is mijn grootste inspiratiebron geweest op het gebied van yoga maar ik geef met veel plezier les in verschillende stijlen. In oktober 2018 ben ik voor het eerst naar India geweest en heb ik Kriya yoga geleerd van Sri M, wat een voorbereiding is op zittende meditatie. Naast het doen van yoga en meditatie ga ik graag klimmen. Ik heb heel lang paardgereden en daarnaast dans en lees ik graag en ben ik graag buiten, vooral op het stand en in de duinen. Hopelijk zie ik je snel een keer in een les!