Het is ook mogelijk om onze docenten op de vereniging/club langs te laten komen om daar een van de workshops/bijscholingen te geven. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Triggerpoints

19 februari 2023, 12:30 - 14:00

19 februari 2023 organiseert Yoga4running in samenwerking met het Reform Atelier een workshop Triggerpoints.

Je kunt deze methode gebruiken voor o.a. blessurepreventie, het behandelen van blessures en om je mobiliteit te vergroten. Tijdens deze workshop kun je ervaren hoe je lichaam en geest na inspanning kunt ontspannen door bepaalde massageoefeningen met (tennis)ballen.
De oefeningen dragen bij aan het vergroten van je flexibiliteit en verkleinen de kans op blessures. Ook helpen de oefeningen het herstel van blessures te bevorderen.

In de workshop ga je leren over de verschillende structuren in je lichaam en hoe deze reageren op sport. Door o.a. veel sporten, verkeerde houding en letsels wordt het lichaam meer gespannen. Deze overmatige spanning kan er voor zorgen dat verschillende structuren in het lichaam niet meer optimaal kunnen functioneren, spieren strakker/strammer worden met als gevolg bewegingsbeperking en een verhoogde kans op blessures. De structuur waar wij ons op gaan richten in deze workshop is de myofascie. Dit is een 3-dimensionale bindweefselstructuur die alle structuren van het lichaam omsluit. Alle structuren in ons lichaam (gewrichten, spieren, organen, bloedstelsel en zenuwstelsel) zijn doorweven en omgeven door myofascie. Dit maakt ons lichaam een samenhangend, functionerend geheel.
De myofascie faciliteert alle bewegingen in het menselijk lichaam.

Door met (tennis)ballen over de spieren te rollen, geef je je zelf een diepe myofasciale massage. Dit wordt gecombineerd met stretchoefeningen. Op deze manier houden we de myofascia soepel, wat een positief effect heeft op het herstel van het lichaam na inspanning.

Gegevens

Datum:
19 februari 2023
Tijd:
12:30 - 14:00
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://reformatelier.nl/workshops

Organisatoren

Reform atelier
Yoga4running

Locatie

reform atelier
Parkweg 17
Voorburg, Zuid Holland 2274GB Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31653902865
Bekijk de site van Locatie