Het is ook mogelijk om onze docenten op de vereniging/club langs te laten komen om daar een van de workshops/bijscholingen te geven. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop Triggerpoints

3 oktober 2019, 20:30 - 21:45

03 oktober 2019 organiseert Yoga4running in samenwerking met Sportclub Exercise een workshop Triggerpoints.

Je kunt deze methode gebruiken voor o.a. blessurepreventie, het behandelen van blessures en om je mobiliteit te vergroten. Tijdens deze workshop kun je ervaren hoe je lichaam en geest na inspanning kunt ontspannen door bepaalde massageoefeningen met (tennis)ballen.
De oefeningen dragen bij aan het vergroten van je flexibiliteit en verkleinen de kans op blessures. Ook helpen de oefeningen het herstel van blessures te bevorderen.

In de workshop ga je leren over de verschillende structuren in je lichaam en hoe deze reageren op sport. Door o.a. veel sporten, verkeerde houding en letsels wordt het lichaam meer gespannen. Deze overmatige spanning kan er voor zorgen dat verschillende structuren in het lichaam niet meer optimaal kunnen functioneren, spieren strakker/strammer worden met als gevolg bewegingsbeperking en een verhoogde kans op blessures. De structuur waar wij ons op gaan richten in deze workshop is de myofascie. Dit is een 3-dimensionale bindweefselstructuur die alle structuren van het lichaam omsluit. Alle structuren in ons lichaam (gewrichten, spieren, organen, bloedstelsel en zenuwstelsel) zijn doorweven en omgeven door myofascie. Dit maakt ons lichaam een samenhangend, functionerend geheel.
De myofascie faciliteert alle bewegingen in het menselijk lichaam.

Door met (tennis)ballen over de spieren te rollen, geef je je zelf een diepe myofasciale massage. Dit wordt gecombineerd met stretchoefeningen. Op deze manier houden we de myofascia soepel, wat een positief effect heeft op het herstel van het lichaam na inspanning.

Gegevens

Datum:
3 oktober 2019
Tijd:
20:30 - 21:45
Evenement Tags:
Website:
https://www.exercise.nl/evenementen/workshop-myofascial-release-triggerpoints

Organisatoren

Sportclub Exercise
Yoga4running

Locatie

Sportclub Exercise
Bucaillestraat 2a
Voorburg, 2273CA Nederland
+ Google Maps